Viering 50-jarig bestaan

Urbanus bestaat 50 jaar en dat werd gevierd in De Sluis.
Urbanus bestaat 50 jaar en dat werd gevierd in De Sluis.

Op een warme zaterdagmiddag met een Palmpje in de ene hand en het mooie Urbanus glas in de andere realiseerde ik mij nog even het feest!
Natuurlijk als man van de feestcommissie vond ik het een zeer geslaagd feest.
We hadden er een tijd op gebroed omdat het vorig jaar niet wou lukken. Zo liepen we er al bijna een jaar mee. De aanstichter van onze feestcommissie, Nico, was er niet meer. Wij, Chris, Dorien, Karin en ik, vonden wel, dat hij tijdens het feest herdacht moest worden. Dat is dan ook goed gelukt mede door het uitgeven van het allerlaatste Krantje, keurig voor elkaar gemaakt door René.
73 Mensen hadden zich aangemeld voor deze vrijdagavond en dat paste precies in de kantine. Jos Schoorl had het prima voor elkaar, het buffet in de ene hoek en de DJ in de buurt van het latere dansvloertje.

De Quiz van Chris

De Quiz van Chris

Bij binnenkomst kreeg iedereen een kaart in handen gedrukt, waarmee later de groepjes van vier moesten worden gevormd, voor de “Quiz van Chris”. Om de feestgangers toch vooral hun hersenen te laten pijnigen, werden ook bij de entree flinke vragenlijsten uitgedeeld. Met het invullen hiervan konden ook flinke prijzen worden gewonnen.
Na het buffet werd er dus ook ruimte om te dansen gemaakt. En René zorgde voor passende muziek. Mensen die zich wanhopig van hun vragenlijsten afwendden, stortten zich op de muziek. Ja, er was voor elk wat wils. Eef heeft dat keurig vastgelegd en dat is te zien op de Urbanus site.
Erik Hutcheson kon zich mooi even voorstellen als de nieuwe voorzitter van deze feestende meute.
Zo konden de mannen van 50 jaar geleden, Pierre Braakman en Jan Bleeker, nog even horen en zien dat Urbanus doorgaat!
Voor de feestcommissie restte nog slechts een zaterdagochtend om met Jos de versieringen weg te halen en ook dat lukte goed.
Harry

Dit vind je misschien ook leuk...